Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A magyar kormány nem támogat semmilyen olyan új uniós rendelkezést, amely ellehetetlenítené az akáccal foglalkozó erdőgazdákat és méhészeket - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) ke - Méhészet magazin
részletek »

VM: a magyar kormány támogatja az akáccal foglalkozó erdőgazdákat és méhészeket

A méhészet az egyik legősibb mezőgazdasági tevékenység. A méz finom íze mellet sok olyan vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz, melyekre a szervezetünknek szüksége van. A magazin a méhészettel kapcsolatos fogalmakat és híreket gyűjti össze.
Méhészet magazin
Itt vagy: Méhészet magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
VM: a magyar kormány támogatja az akáccal foglalkozó erdőgazdákat és méhészeket
VM: a magyar kormány támogatja az akáccal foglalkozó erdőgazdákat és méhészeket
A magyar kormány nem támogat semmilyen olyan új uniós rendelkezést, amely ellehetetlenítené az akáccal foglalkozó erdőgazdákat és méhészeket - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) kedden az MTI-vel.
A tájékoztatás szerint az akácos ültetvények teljes felszámolása hazánkban legalább annyira elképzelhetetlen, mint például a kukorica termesztésének megszüntetése. Magyarország ezt az álláspontot a témával kapcsolatos uniós tárgyalásokon is határozottan képviseli - közölték.

Az Európai Bizottság a múlt év végén terjesztette elő az új uniós jogszabály megalkotására irányuló javaslatát az úgynevezett idegenhonos özönfajok - inváziós fajok - betelepedésének és elterjedésének megelőzése és féken tartása érdekében. A testület úgy ítélte meg ugyanis, hogy a tagállami szintű fellépés nem elegendő, egységes uniós megközelítésre van szükség - emlékeztet a közlemény.
Hirdetés

A tárgyalásokon Magyarország határozottan képviseli, hogy számára kiemelt gazdasági (erdészeti, faipari és méhészeti) jelentőségű az akác megkülönböztetett kezelése. Ezért az ország az akác Európában egyedülállóan gazdag biológiai sokféleségét megőrzi, turisztikai vonzerejét és az egészséges élet feltételeit pedig fejleszti - tartalmazza a közlemény.

Magyarország erdőterületének 24 százaléka akác - közölte a VM az MTI megkeresésére. Magyarországon az erdővel borított terület aránya 20,8 százalék volt a tavalyi adatok szerint, az erdők területe mintegy 1,933 millió hektár.

Mészáros Józsefnek, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) ügyvezetőjének korábbi közlése szerint Magyarországon évente mintegy 25 ezer tonna mézet termelnek, fele akácméz. Az országban megtermelt méz mintegy 80 százalékát exportálják. Magyarországon egy ember átlagosan 70-80 dekagramm mézet fogyaszt évente.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - erdőgazdák, méhészek, akác
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2014-02-05 08:46:38
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü