Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) közreműködésével a Magyar Méhészeti Nemzeti Program alapján megkezdte a vándoroltatáshoz, mézkinyeréshez és - Méhészet magazin
részletek »

MVH: megkezdődött a méhészeti támogatások kifizetése

A méhészet az egyik legősibb mezőgazdasági tevékenység. A méz finom íze mellet sok olyan vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz, melyekre a szervezetünknek szüksége van. A magazin a méhészettel kapcsolatos fogalmakat és híreket gyűjti össze.
Méhészet magazin
Itt vagy: Méhészet magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
MVH: megkezdődött a méhészeti támogatások kifizetése
MVH: megkezdődött a méhészeti támogatások kifizetése
A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) közreműködésével a Magyar Méhészeti Nemzeti Program alapján megkezdte a vándoroltatáshoz, mézkinyeréshez és léptároláshoz szükséges új eszközök beszerzésére igényelt támogatások kifizetését - közölte az MVH szerdán az MTI-vel.
A tájékoztatás szerint az MVH április 2-áig 76 méhész-gazdálkodó részére összesen 28,2 millió forint támogatási összeg kifizetéséről rendelkezett. A benyújtott kérelmekben foglalt jogos támogatási igények alapján ezen a héten még 87 méhész-gazdálkodó részére további 6,3 millió forint összegű támogatást folyósítanak a méhészeti járművek üzemeltetési költségeinek csekély összegű - "de minimis" - támogatása keretében.

A méhész-gazdálkodók a 2013/2014-es végrehajtási évben beszerzett új eszközökre ez év január 6-a és augusztus 3-a között igényelhetnek támogatást az MVH-tól, 178,8 millió forint keretösszegig. Az 50-50 százalékban uniós és nemzeti finanszírozású program keretében biztosított támogatás célja a méhészeti tevékenység hatékonyságának növelése.
Hirdetés

A gazdálkodók - a méhészeti tevékenységük során használt méhészeti eszközhordozó jármű, illetve vándor méhesház üzemeltetési költségeinek ellentételezésére irányuló - támogatási kérelmeiket ez év február 15. és március 14. között nyújthatták be az MVH-hoz. A hivatal folyamatosan fizeti ki a támogatásokat a kérelmek feldolgozásának ütemében - olvasható a tájékoztatásban.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal, méhészeti támogatások
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2014-04-03 07:05:34
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü