Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mondd el véleményed, tapasztalatod a Méhészet fórumon
részletek »

Méhészet fórum

Írd le véleményed, tapasztalataid a(z) Méhészet fórumon. Kérdezz bátran másoktól! Kellemes fórumozást kívánunk!

Fórum

Itt vagy: meheszet.tlap.hu » Méhészet fórum
Keresett kifejezés
Keresés
vivaldi2014.08.13. 21:07 | Válaszolok | #71644
vivaldi

Két fajta méhész van, aki két családdal kezdi, és megkérdezik 10 év múlva, hogy hány családja van. Az egyik azt mondja 20, a másik hogy 0. Olyan nincs akinek 10 év mulva is ugyanannyi a családja.

xaabika2014.05.11. 15:05 | Válaszolok | #69704
xaabika

Jo napot kivanok.. Van egy gyümölcsösöm es mellete egy erdö es viz is van . Szeretnek max 2 db kaptart venni mehekkel es valahogy ugy tartanni öket hogy minimalis gondom legyen velök mert nem nagyon ertek hozzajuk,es szaporitani se szeretnek csak minimalis mezet vennek el es telire ellatnam öket ennivaloval...Nem üzleti haszonszerzes celjabol tartanam öket... Esetleg kezelem ha betegek.. Ha a meheket nem bolygatom..osztom-szorzom-fialtaom..stb akkor megmaradnak a kaptarba akar több evig is ??

Földvári Imre2014.04.17. 20:04 | Válaszolok | #69224
Földvári Imre

Szia Katalin!
Én azt javasolom, hogy fordulj a helyi önkormányzathoz, ott biztos tudnak eligazítást adni, hogy kihez menj.

Méhészet magazin hírek
FM: több mint 5 millió euróra nőtt a magyar méhészetek éves támogatási kerete
FM: több mint 5 millió euróra nőtt a... A korábbi keret 340 ezer eurós bővítésével évente 5 millió 35 ezer euró áll rendelkezésre a magyar méhészek támogatására - mondta a Földművelésügyi Minisztérium közleménye szerint Nagy István, a tárca parlamenti államtitkára az Állatorvostudományi Egyetem szerdai konferenciáján Budapesten. Az FM közleménye szerint Nagy István kiemelte, hogy a...
Mézadatbankot javasolnak a méhészek a hamisítványok visszaszorítása érdekében
Mézadatbankot javasolnak a méhészek a... Uniós mézadatbank létrehozására van szükség, hogy vissza lehessen szorítani a...
A kormány ösztönzi a mézfogyasztást
A kormány ösztönzi a mézfogyasztást Az átlagos éves mézfogyasztásnak a jelenlegi személyenkénti 70 dekagrammról egy...
Katalin2014.04.16. 19:13 | Válaszolok | #69201
Katalin

Van nálunk egy méhész. Második szomszédja az ovodának. A gyerekek nemtudnak kinnt lenni mert tele van méhecskével az egész ovoda területe környéke. Többször szóltunk a méhésznek de nem csinált semmit. Mit tudunk mi csinálni hova lehet beszólni mertez már türhetetlen.

Kata2014.03.05. 21:43 | Válaszolok | #68466
Kata

Üdvözlök mindenkit!
Donkó Kata Sára vagyok, harmadéves állattenyésztő mérnök hallgató a Szent István Egyetemen. Szakdolgozatomat a méhtenyésztés hazai helyzetéről, a kisebb és nagyobb méhészetekben használt technológiák összehasonlításából írom. Konzulensem: Dr. Szalai Tamás egyetemi docens.
Kérem, hogy akinek van egy kis ideje, segítse munkámat! A kérdőív teljesen anonim, kitöltése mindössze 5 percet vesz igénybe.
A segítséget előre is köszönöm!
docs.google.com/forms/d/19NzTggGctM-6-rWnph1Ba8ipVXLU7QewKrPMo-MSr40/viewform
Üdvözlettel: Donkó Kata Sára
Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar
Állattenyésztő mérnök, III. évfolyam
Szent István Egyetem
Gödöllő

Hirdetés
lívia2013.07.26. 14:17 | Válaszolok | #64045
lívia

Eladó Sőtértől a Méh és világa eredeti kiadas, I,II,III, ha valakit érdekel...liviasulkova@gmail.com

Földvári Imre2013.04.23. 21:34 | Válaszolok | #61053
Földvári Imre

Szia Vera!
Ha a jegyző és a rendőrség sem segített, akkor tudomásom szerint valóban csak a bíróság marad. Szerencsére ők a legtöbb esetben a felperes javára ítélnek, bár nem mindig. Attól is függ, hogy bel vagy külterületen laktok-e. Persze ez több hónapos procedúra lesz.
Talán még meg lehet próbálni egyezkedni a tulajdonossal, bár szerintem ezt már próbáltátok. Ha többeket is zavar a környéken, megpróbálhattok hatni rá együttes erővel is.

Sokan ilyenkor méreggel, illetve rovatíróval akarnak megszabadulni a méhektől. Ugyanakkor én ezt több szempontból sem javasolom. Az egyik az, hogy ez még agresszívabbá teszi őket, így még több csípésre számíthattok. A másik ok pedig, hogy ha a szomszéd feljelentést tesz, jó eséllyel ő nyeri meg a pert.

vera2013.04.23. 19:46 | Válaszolok | #61050
vera

A szomszédom 4 kaptár méhet helyezett el a kertjében, ami természetesen a mi kertünkkel szomszédos, így ha kimegyünk a kertbe, a méhek tőlünk 1 méterre vannak. A jegyző azt mondta lakott területen belül lehet méhet tartani, de ilyen közel?
Mindenki allergiás a családban a méhcsípésre, de a jegyzőt nem érdekli, azt mondta kérdezzem meg az állatorvost a méhtartás szabályáról. Még én kérdezzem meg, hát Ő a jegyző, neki kellene tudni.Itt tartunk, a rendőrség azt mondta mivel a jegyző nem intézkedik, menjünk a bíróságra. Ez lenne csak a megoldás?
Kérném ha valaki tudna ebben az ügyben tanácsot adni, megköszönném.

Sanyi - Előzmények2012.12.17. 19:50 | Válaszolok | #57270
Sanyi

Szerintem cseréld le az anyát!Lehet hogy ki fog merülni!Lehetőleg párzott anyával,mert ha pl:bölcsővel anyásítod,akkor a kikelt anya által legelső petékből csak 60 nap múlva lesz gyűjtő méh!Addigra legyengül és nem lesz belőle áttelelő család!

Kezdő méhész2012.07.13. 12:00 | Válaszolok | #51829
Kezdő méhész

Jó napot kívánok!

Egy kis segítséget, tanácsot szeretnék kérni, mint kezdő méhész!
A kérdésem lényege a következő: Idén akác után létre hozott kölyök családokból egy valamilyen okból nem fejlődik.
A kölyökcsaládról kicsit részletesebben: 4 NB kerettel hoztam létre, kapott két fiaskeretet, két mézes virágporos kerettel, a fiaskereteken 2-4 szép anyabölcsővel. Ki kelt szépen az egyik anya, a többi anyabölcsőt elpusztították. Az anya kikelése után észrevettem, hogy élelem hiánnyal küszködnek ezért több alkalommal ettem, kezdetben 7-8 dl szirupot kaptak 2:1 arányban, majd ezt követően 3,5 dl -t 2 naponta 1:1 arányban. Folyamatosan vizsgáltam/lom a családot és azt vettem észre,annak ellenére, hogy már van elegendő ételük és az anya is szépen kifejlődött nagyon minimálisan fiasít (mindössze az egyik keret sarkában). Tehát az a kérdésem, hogy mi lehet ennek az oka, illetve hogyan tudnék ezen változtatni. Megjegyzés: a többi, ezzel egy időben létre hozott kölyök családnál ilyet nem tapasztaltam, mindegyik anya elkezdett szépen petézni.

A segítséget előre is köszönöm!
Kezdő méhész

Új hozzászólás küldés

*
Neved
*
Üzeneted
15000 karaktert írhatsz még
Kép
(.jpg, .gif, .png formátum)
Küldés
Tuti menü